Vȃrful Ineu
Zase ma láka jej vrchol
nikdy som na ňom nestál
najradšej by som naň spŕchol
ako dážď, nahote skál
kamennej sfingy dal vlahu
ak by aj ožila priam
odtiekol by som zo svahu
do kaskád, k nôh kalváriám
oddaných prachu ciest párom
už sa tam vidím ísť s ňou
bol by v tom blesk a hrom-parom
keby búrkou očistnou
spláchla ma z výšin do pekiel
na pyrop stuhne mi krv
tam v mori umelých svetiel
všetko bude ako prv
láka ma Ineu, ten vrchol
rozpoltených sŕdc a pier
domov, kam dvere zabuchol
prievan z hôr, kopnúť do dvier
musím, už nemám čo stratiť
hry lásky ak rozohrám
so sfingou, nechcem sa vrátiť
do dolín, k diev zvonkohrám
do smajlíkov zaľúbených
- tu signál nie je žiadny
do displejov zahĺbených
pohľadom.. typ som vadný?
Přečteno 331x
Tipy 10
Poslední tipující: jitoush, bogen, Frr, Nikita44, Amonasr
Komentáře (4)
Komentujících (2)