Anotace: Bezrozměrný verš.
Věšti mi z kávové sedliny
věšti mi slávu věčnou
Stanu se kruhem
na nebi jediným
a ty mou tečnou
co dotýká se a hned zase mizí
Tam a zpět
snad už potisící
Stanu se sluncem
a ty vlasaticí
co ač se pravidelně vrací
stále vzdoruje mé gravitaci