SAMÁ VODA
stále samá voda
hledáš mě vždy jen tam
kde chceš mě asi mít
já jsem však samá krev
kdeže voda
možná je právě čas
přestat s tím hledáním
a konečně se poddat
přijetí věcí jaké jsou
spíš než poddanství
noblesu v sobě tají
zajatci vlastních představ
nemají svobodného ducha
stačí se zbavit pout
máš přece od nich klíč
pak zjistíš že jsem vedle tebe
kde jsem vždy byl a vždy i budu
jenom mě neodháněj pryč
Praha, 11.7.2015
https://www.youtube.com/watch?v=CJMp3yPtzEE
Tvoje báseň je mi obsahově velmi blízká, "jsem vedle tebe kde jsem vždy byl a vždy i budu" mě dojímá... avšak, slovům již nevěřím :-)
Je však krásné číst odhodlání a představy jiných, snad i důvěřovat, že si svoje sny dokáží plnit, kéž by, snad... dobrovolně, se vzájemnou láskou a tolerancí :-)
Pěkné! :-)
12.07.2015 19:30:34 | Helen Zaurak
Děkuju za hezké přijetí :-) Když ale básně se musí psát slovy ;-) To byl pochopitelně jen pokus o vtip :-/ No, ono je samozřejmě na každém, jak si to pro sebe přebere – tyhle situace můžou mít nesporně nepřeberné množství významových odstínů při konkrétní aplikaci, každému partnerskému páru to vyhovuje trochu jinak. Já tady v těch „Paradoxech lásky“ zpracovávám nejrůznější potenciální momenty a situace – řekněme, že promlouvající osobě zde jde právě nejspíš o ten vzájemný respekt a toleranci... :-)
12.07.2015 22:01:24 | Amonasr
Nadherné propojení písně se slovy...:-).ST jak jinak.
12.07.2015 14:06:59 | Malá mořská víla