Anotace: Nekonečný boj s láskou a s bolestí citových prožitků...
Uvnitř srdce je láska
zavřená v tmavé cele,
horká, prýštivá lázeň,
mozek ovládla bázeň.
Smrtelník myslí směle,
že v sobě našel klid.
Chce dát životu formu,
jakož i psanému slovu,
není však v jeho moci
přemoci tíživý pocit.
Lásku jak smutnou vdovu
zrazuje smrtelný cit.