Jsem kalná řeka
plynu líně
a Tvoje ruce
na hladině
hladí mé břehy,
kamení.
Jsem Tvé Kainovo
znamení.
Jsem Tvoje schránka
na dopisy
Kam skrytě vkládáš svoje
slova
A život píše letopisy
a stejný příběh zas a znova
Jsem Tvoje černé svědomí
Co před pravdou se v koutě schová
Jsem láska, která nebolí
Jsem duše v pekle, žena snová.
Jsem sebevrah co nad propastí
S životem svým žongluje
A při pádu dolů křičí slastí
Jsem ta, která Tě miluje.