Anotace: Kéž by..
Byl večer a ty jsi nechal mě
skoro zabloudit, když nechtěls
abych ten den odešla domů
z tvého objetí, tvé něžnosti
a na chvilku
i z našeho života neživota.
Krásný den jsem s tebou prožila,
teď mě nech chvilku odcházet,
abys příště zas mohl
ve svém náručí mě sevřít,
možná i jen lehce na rty políbit,
jako příslib dalšímu našemu ránu.
Vím, že to nevydržíš a ukážeš
mi správnou cestu.