*
Odešla do tmy a strhala klid
nešlo tišit prosby očí,
které ji za vůni chytaly zpět
viděla to
- a dál stejně šla
najednou byla nikde a pryč
všechno už bylo tak daleko
z dubu chlap vyrostlý s jizvami bojů
rozbořil čelem vzduch kolem
zaťatým prstem do podzemí vrůstal,
jeskyně, propast a nicota
stromy jež kolkolem stály
křivě a podle se smály
koukat se snaží a nechce vidět,
jak žebřík hodnot se rapidně zkrátil
a
svět
zmenšený křikem sevřených úst
a očí pro něž světlo ztratil
zšedl a osiřel
jed