*
Po nebi pozdrav posílá
po křehké modré květině
po letech špatně usíná
jinou on pozval k hostině
Pozdrav po Labi posílá
nepluje k jeho dědině
ještě dnes na něj vzpomíná
on však má jinou na klíně
Posílá pozdravy po sněhu
až k němu všechny přiletí
pro potěchu a pro něhu
nevyhodí je do smetí
Slyší jak říká, má milá
tys opustila naši ves
kam jsi se tehdy ztratila
kde asi děvče žiješ dnes
Teď oba ve své rodině
příchody vnoučat oslaví
žijí už dávno pro jiné
posílají si pozdravy
*