Měla šaty z atlasu,
k tomu pihu pro krásu,
vosí pas a zlaté vlasy,
byla vzorem ženské krásy.
Spatřil jsem ji, zavzdychal,
rád bych se té dívce vzdal,
však ona o mě nestála
mým citům se jen vysmála
Chladné srdce ve hrudi,
jenom láska probudí,
snad Amor teď mě zachrání,
tak vystřel, proč to váhání?