Co je těžké?
Je mi smutně a bloudím prstem po zamlženém okně,
kde kreslím mapy do dlouhé noci ...
tak prázdná dnes bude bez písmen a tiché odezvy.
Co psát a kde jít?
Dnes není světlonoš na cestě své a nevede mé kroky.
Dlouhá, dlouhá bude dnešní noc a na její konci
zase o rok staší budeme.
A stejně naše prsty se propletou a polibky se setkají ve snech
v okamžicích krátkých.