Anotace: cestičky života - nakonec jsem si ji vzal, po několika známostech spojených se zklamáním brunetkami i blondýnkami...
*
v listopadu
a po ránu navíc
se mi konec rohlíku ztrácí v mlze
v hrnku mám tmu,
protože mlha je jediná
co vidím bílého
vyrážím do té krupicové kaše
šéf mlhu neuznává
vrazím do někoho
pardon!
rochechtám se: sloupek
a na něm značka Dej přednost!
dávám tedy přednost
i chůzi na hlavním chodníku
skříp!
jak to že vidím žluté mlhovky?
a tu zjistím, že je otírám nohavicemi
couvnu tedy a pozadu vrazím do dveří
heletyznám!
vstoupím
a vidím na konci chodby mihnout se
rezavé lokny délky pracovního týdne .
Jsem tu správně: Miluška,
sekretářka majitele
stalkerka
pořád doufá, že mne pěti kávami denně přiměje
neslibuju neodmítám
nechci přijít o dobré kafe
a zadara.
Tím končí mé ráno: pane Musil,
nemohl byste?
Nemohl, ale m(M)usil jsem
Kafe studené, Miluška vlažná, záda zpocená...
Jak pak bych nemohl?
od toho jsem tady...
Miluško, vám to dnes sluší!
zčervenaly jí uši
a ztmavly oči plné naděje
I tuctovka je krásná
když se usměje...