něžné tele
se trochu chvělo
madona s dítětem
oplatka bílá
jako boží tělo
byl jeden ze dnů
ve kterých jsme obětovali Měsíc s hlasem kastrované Mony
pro suché prahy
vypili pohár plný beladony
a v pašijových hrách
/příliš jemné zimy/
své kříže z divů
vzali pod peřiny
okenní práh pro poupátko
vzpomínku lístek rozechvěl
barokní schody, Jezulátko
jedenkrát kdo tudy šel
v klobouku, čepci či šátku
pod křížem tu potkal matku
Měsíc zčásti kryjí mračna
pokorou sklopených čel
pašijí hra nerozvláčná
(režisér je archanděl)
*
22.11.2015 18:51:16 | j.c.
a zase podařená a v nádherný celek utvořená.Taky na mě trošku dýchly už vánoce :-)
22.11.2015 16:49:52 | střelkyně1