Anotace: Vládne noc a mé kroky prázdnem zní, jen klid a mráz, na zem padá sníh, Žádná z otázek už nevíří hlavou mou, Přítomný okamžik se stává záhadou
Vládne noc a mé kroky prázdnem zní
jen klid a mráz, na zem, padá sníh
Žádná z otázek, nevíří už hlavou mou
Přítomný okamžik se stává záhadou
Nevnímám, ta zrna písku v přesýpacích hodinách
a svůj čas, vepsán, ve hvězdách
Tvůj cit je rtuť, co stoupá, v žilách mých
Pocit mám, že horký bývá v lednu mráz
všední den i noc, pokryl zvláštní jas
ta síla prožitků mě pojí se jménem tvým
a svůj význam má i nedopsané básně rým
Nevnímám, ta zrna písku, v přesýpacích hodinách
a svůj čas, vepsán, ve hvězdách
Tvůj cit, je rtuť, co stoupá, v žilách mých
Nevnímám, ta zrna písku, v přesýpacích hodinách
a svůj čas, vepsán, ve hvězdách
Tvůj cit, je rtuť, co stoupá, v žilách mých
(Hanuš Šparlinek, 17.12.2015)