Anotace: Dnes je zvláštní do...
Dnes je zvláštní doba
říká se jí sametová
samet ale zmizel někde v dáli
a nevíme už zda jsme o něj stáli
každý z nás chce více mít
a
přitom citů je míň a míň
máme větší domy pole
ale rodina je pořád v jednom kole
každý jenom stále spěchá
ale na zem když někdo padne
tak druhý ho ležet nechá
nikdo nikomu nepomůže
a ze závisti bychom mohli pěstovat i zlaté růže
na vánoce místo velikého zklidnění
propuká běs úklidového šílení
já však všechno jinak mám
ve své hlávě básně nosívám
a
při veršování je mi moc krásně
když můžu psát dlouhé básně
kolem sebe vidím
krásné modré mráčky
a
nad hlavou zpívající ptáčky
lidi ty já rád mám
protože jen to dobré v nich vídávám
chci s každým jen dobrý vztah mít
a to co říká a dělá pochopit
proto i v ten vánoční čas
posílám trochu lásky vám
a přeji vám svátky klidu ,míru pohody
a na stole nějaké ty dobroty
nebojte se jeden druhého za ruku vzít
a podívat se do očí
a uvidět v nich
opět lásku a touhu
která v nich kdysi váš vztah hřála
a věřte že dosud neroztála
jen skryta je ve vašem srdci
uzamčena v hloubce složitosti vašich vztahů
a
to změňte v tento čas
kdy vánoční nastává čas