Je to tedy mazec,
od dnešního večera, 21,31 jsem slušný chlapec.
Zájem mám jen o slušné dívky, nejlépe panny,
jímž ty nejušlechtilejší vlastnosti do vínku byly dány.
Vařit, uklízet a prát,
svému životu tak smysl dát.
Na zahradě hrabat a rýt,
jen s nimi ve svazku manželském chtěl bych být.
A každý den (na kačenu) rozehřátou troubu,
hlavně aby nešily na mě nějakou boudu.
A oči čisté, jak dvě studánky,
jen s nimi chci předčítat si zpívánky.
Obdivovat jejich cnost,
neb té není nikdy dost.