jsi mým světlem
slyším z jejích rtů
však zdá se mi
že pálím víc než svítím
jak rád bych svítil vždy
když potkají ji temnoty
a ona bloudí neznaje směr
k domovu lásky
vzdálená tiše pláče
a nese starost o démanty
zářící oči jejich dětí
které nesmí zarmoutit
kdyby vyšla za láskou
a perly slz jí kanou z očí
protože lásku svou
má i nemá zároveň
Tak rád bych svítil na její cestu
jako jitřenka naděje
jako měsíc v jehož svitu
její sny mění se v realitu
a jako slunce paprsky svými
políbil její tvář
aby radostně zvolala
tady jsi lásko má