seděl jsem za noci
s měsícem v rozmluvě
jak bylo v naší moci
byla řeč o tobě
vzpomínaly jsme oba
na mě a na tebe
jaká je vlastně doba
dívajíc se na nebe
nebe bylo divné
měsíc nebyl na něm
všechno spalo klidně
ale já byl raněn
divně nebe vypadalo
jako já bez tebe
byl jsem klidný, jak se dalo
v srdci z toho zebe
neznám tě sice
a nikdy jsem tě neviděl
stejně jako měsíce
a spoustu jiných těl
přesto doufám, že potkáme se snad
a já spatřím tvoji tvář
holýma rukama vystavím ti hrad
a nasbírám měsíční zář
dál jsme s měsícem seděli
už v tichosti jen
v dálce koně běželi,
ve větru se kýval len
po chvíli přisedl k nám stín
a ke mně se přivinul
měl vůni mladých kapradin
a také spoustu nul
nebyl temný
ani z temnoty
byl velmi jemný
a byla jsi to ty
...ani slova nevystihnou krásu, již skryta v duši tak zářivé, jaou máte právě Vy :-) Báseň je přelíbezná a nádherná.. Je v ní tolik citu, jenž je tak křehký a jemný... St. :-)
29.03.2016 16:54:58 | tvořilka