Anotace: Tvář tvá, ta nedá se splést, za ní rád, já nechám se vést, tu noc, která má perutě z havraních per, tvou krásou zmámený, já zase jsem.
Tvář
Tvář, tvá
Ta nedá mi spát
Snům vstoupit brání
a chce se hned prát
Tvář, tvá
Ta dnes dá mi mat
Oči své já k tobě poutám
lehký smích, co zní kolem
V opojení, už nic nevnímám
Pocit mám
Že v pokoji někdo zhasl
Do peřin tvých, lehnu si rád
Cítím tebe, když město už spí
Spí, když mráz za oknem odnáší nás
Hřeješ víc
Jsi jiskra ze zápalných šňůr
Svět milenců je náš zlatý důl
Teď je blíž než můžeme si přát
Podívej, sníh za oknem začíná tát
Tvář tvá
Ta nedá se splést
Za ní rád, já nechám se vést
Tu noc, která má perutě z havraních per
Tvou krásou zmámený, já zase jsem
(Hanuš Šparlinek, 6.1.2016)