Anotace: Vítr od moře začal vát, ještě chvíli chci tu stát, vlny se lámou o skály, šedé mraky plují do dáli, Tenkrát s ní, těch pár dnů, já v sobě mám....
Vítr od moře začal vát
Ještě chvíli chci tu stát
Vlny se lámou o skály
Šedé mraky plují do dáli
Tenkrát s ní, těch pár dnů, já v sobě mám
Tenkrát s ní, těch pár dnů, na které tu vzpomínám
Proč náš svět má pomíjivý řád?
Proč ona ve mně bloudí napořád?
Jako jasné světlo v souhvězdí
Jako stopy v prachu na rozcestí
Tenkrát s ní, těch pár dnů, já v sobě mám
Tenkrát s ní, těch pár dnů, na které tu vzpomínám
Její vůně, vlasy, dotek, a jemný smích
A to není všechno, nenechám jí odejít
Struny v nás, znovu naptuný jsou
Noty znáš, tak hraj mi píseň svou
Na příběh náš, co měl jednu nedopsanou část
Veď ruku mou, ať dopíšu jej snáz
(Hanuš Šparlinek, 14.2.2016)