Milovat? Co je to?
Jen pouhé slovo.
Snad je synonymem
pro roucho Adamovo.
Jen obyčejné slovo,
co z písmenek se skládá,
ale kvůli němu
někdo z nás strádá.
Vždyť je to jen slovo hloupé,
jako třeba brambora.
Už nemá žádný význam,
když s ním každý vyorá.
To slovo neskrývá city,
ty se v „srdci“ nachází.
Však tohle pouhé slovo
náš život provází.
Popisujeme jím nepopsatelné:
ten divný pocit, to bláznovství a chtíč.
Však říkáme ho, kdy se zachce,
a tak vemte na mne tyč!
Nelžeš si? To vážně miluješ?
Nebo jen říkáš slova bez významu.
Koho tím vlastně urážíš?
Kdo je další na seznamu?