Anotace: Chci žít teď, o nebi nechci snít, tak živím v sobě hřích, je čistý jako sníh, a přísahám, že se cítím líp...
Chci žít teď
o nebi nechci snít
tak živím v sobě hřích
je čistý jako sníh
a přísahám, že se cítím líp
Teď v rukou držíš můj svět
líbám tvoje rudé rty
všechno špatný tady nech,
věci nedokončený
O lásce nikdy nic se nedozvíš
je snad zakletá
jen ty a chvíle přítomná
věčný stopy zanechá
Uniknout těžké může být
z vláken neviditelných sítí
když pohledy skryté
věční milenci na těle zas cítí
a my jsme jejich část
a touha je tu zas, ona zabijí nás
Neptej se víc
kdy najdeš lék
na všechny starosti
když ke svobodě z pout
stačí pár drobných neřestí
pár drobných neřestí
ty a pár neřestí
(Hanuš Šparlinek,18.2.2016)