Pod rouškou noci
ulehám do postele,
dávno nepočítám
všechny noci probdělé.
I Ty má lásko
ve snách se touláš,
sleduji mlčky
jak se pousmíváš.
Pohladím vlásky Tvé
a na rty políbím,
opatrně a zlehounka
ať Tě neprobudím.
Pak i já konečně
oči své zavírám
a ve Tvém náručí
pozvolna usínám...