Anotace: Clona šedých mraků nad ránem bouři uniká, tak prožívej to se mnou, neznámou řečí ona mluvit začíná. Do půdy se vpije a tisíc tváří má, je královnou těžkých mraků, zná vůni vlčích máků a vše vzdálené, s ní tu zůstává
Clona šedých mraků
nad ránem bouři uniká
tak prožívej to se mnou
neznámou řečí ona mluvit začíná
Do půdy se vpije
A tisíc tváří má
je královnou těžkých mraků
zná vůni vlčích máků
a vše vzdálené, s ní tu zůstává
Dnes zbytečný je tvůj strach
pro chvíle, které mám tak rád
volají mé sestry noci
stékají na zem vyšší moci
a vše vzdálené, své stopy zanechá
Dnes zbytečný je tvůj strach
schoulená, můžeš klidně spát
za oponou mraků měsíc pluje
a spící město bouře osvětluje
neznámý svět nás přesahuje
Jako staletý strom, budu tady stát
dnes, znovu, mnohokrát
ta noc a déšť, se mi do žil znovu vpije
jako ty a svět co nás přesahuje
(Hanuš Šparlinek, 19-20.2.2016)