Anotace: Netradičně pojatá pochmurná a láskyplná báseň. Věnováno mé čarokrásné kamarádce Aničce V. :)
Sbírka: A srdce hrálo marš
Dvěma morovými sloupy podepřená
a havraní vlas, jenž splývá na ramena;
ty sloupy málem nebetyčné
mně připomenou to, co věčné
Vroucí vášeň a chladná tvoje krása
jak pro ni přirozené, moje city drásá;
zpod víček z tůní piji sladký jed,
přec stále odhodlán jsem pro tě zabíjet!
Pro mě navždy, jako v konci smrt je jasná,
jsi smrt mého srdce, jsi Smrt krásná...