Až naše báseň začne plešatět
Anotace: Naparáděná, nasadila si svoje slavnostní zuby, ale přece jen je vidět, že už jí to zmáhá, usíná v chodítku.
.
Ona a On
roztomile popletení
ztraceni v postindustriální společnosti
vykořenění
ponášení větrem změn
pořídili si domácího mazlíčka
malé pumě
jako substituci za dítě
hráli strategickou hru
poziční boje
kdo koho dýl vydrží mít o trochu míň rád
ve skutečnosti ale
ona velmi toužila uplést mu teplý svetr
který by ho hřál na srdeční čakře
neuměla to
on si velmi přál
hmotně ji zabezpečit
aby měli míň dřiny a víc radosti a také mu to moc nešlo
potěšit toho druhého
slovem
dotykem
ale většinou to byly trefy mimo terč
míjeli se
jejich existence byly pracné
měli příliš těžké karmy
v povrchu zemském za sebou zanechávali hluboké rýhy
byli izolovaní
oddělení
nebýt rakoviny jednoho z nich
málem by si ani neřekli to nejdůležitější
životy těžké jako skála
jen pár světlých okamžiků
a krysí boje o přežití v příliš těsných boxech
pak
rychlý chudý trapný pohřeb
křesťanský kříž z pozlaceného plastu
ve spojených prackách
.
Přečteno 584x
Tipy 8
Poslední tipující: Jort, enigman, Jin&Jang, bogen, Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (2)
Komentujících (2)