trojzubec jitří v žilách býky
náhončí s rohy troubí
/morčata v klínech dychtivě piští/
bělavost kalin podobá se páře a nebo vlhké tříšti
grácie ve lví kůži
tak zlehka hynou
maluju popelem
kde jiní hlínou
pro jatka teče přece plamen
bořím se
bořím?
do tvých ramen...
Znám věty rozvité a pak ty holé,
stejně jak květiny, louky či pole.
Jsou básně na omak mělké až chudnou,
zato tvé maj vždy šmak, hloubku. Jsou studnou.
20.03.2016 08:59:20 | Špáďa