Jsi můj umělec ve vytahaném svetru,
jsi paprsek, co hřeje skrze vločky sněhu,
jsi má inspirace,
s tebou bez matrace
stokrát za noc ulehám
do světa vzdechů.
A pak s každým ránem mizíš v tramvaji,
zatímco já stále pod peřinou
putuji tiše za vidinou
slz, co jednou prohrají,
až pošeptáš mi potají
„Miluji tě.“
Jsi můj umělec ve vytahaném svetru
a já chci zakřičet celému světu,
že dnes ráno jsi zůstal u mě,
že ses netvářil vůbec smutně
a konečně řekl tu prokletou větu.