Anotace: říkám vám, že všechno je hra citů a těla, ať klidně spí vzdálená nebeská sféra, nevěřím, co terapeut mi už stokrát řekl, že jsi jen projekce, které on se lekl, ať ji zkoumá sám. Psychoanalýza nerozumí nám.
Jako vzácný host
v žilách víří osudová přitažlivost
šeptá mi svoje jméno a příjmení
svůj monogram a podpis nemění
Já a ty
dvě slova v jedno zakletý
a náš pád do tmavých sfér velké lásky
je atentát na rozum bez nadsázky
čím by byl svět bez vášní a touhy?
ať mě lidé neprávem soudí
dál
Říkám Vám
že všechno je hra citů a těla
ať klidně spí vzdálená nebeská sféra
nevěřím, co terapeut mi už stokrát řekl
že si jen projekce, které on se lekl
ať ji zkoumá sám
psychoanalýza nerozumí nám
To naše spojení nocí i dnem
víš, já slyším i tvůj každý tichý stén
a dnes cizí je mi slovo kázeň
bez tebe klid mi dá vodka a horká lázeň
Já a ty
dvě slova v jedno zakletý
a náš pád do dravých sfér velké lásky
je už posedlost bez nadsázky
čím by byl svět bez vášní a touhy?
místem, kde lidé smutně bloudí
Dál
(Hanuš Šparlinek, 1.4.2016)