Dnes jsem měl sen o bílé lodici
plachty jí napínal vítr
pomalu sílící.
Lehce se vlnily jak tvoje boky
viděl jsem tebe
tvoje kroky.
Řezala vlny rychlostí blesku
trup měla útlý, plný lesku
jako tvé tělo za svitu měsíce
jako tvá stehna v uzounké sukýnce.
Na hlavním stožáru vlajka jí vlála
malinko zasněná se mi zdála.
Vzpomněl jsem na tvoje oči
když do nich hledím
tak hlava se točí.
Vyplul jsem za ní v prastarém škuneru
i když hned zapojím tisíce veslařů
bez tvojí pomoci těžko jí doženu.