Slovy očarován
Slova se mě drží
nikoli ostrými drápy
jako samet mne ovíjí
mají mne pod palcem
já nechávám se jimi vést.
Hrají si s mojí myslí
zkouší nové možnosti
zkouší moji trpělivost
zkouší můj cit i bezcitnost
jsem polapen
smířený
oddaný.
Poezie není jen slovo
je silnější
má kouzlo
kouzlo veršů
dávku energie
jemnost i hrubost
sílu i slabost
oheň i vodu
světlo dne
světlo noci
stíny slunce
stíny rosy.
Jsem oddaný
to slova vedou mne
a ony teď vedou tebe
v básni výrazné
horké a proudivé
mlčky čteš ji
oddaný jejím slovům
vítězí.
Říká se
že báseň z vášně čistá
čte si čtenáře
ostře čte hluboko z očí
prohlíží si tvoji duši.
Báseň je hrdý hřebec
je to hurikán
jsou to motýlí křídla
je to život v oceánu
modrá obloha
hvězdná armáda
báseň je vášeň
a já
básním oddaný
vášní překypuji.
Komentáře (4)
Komentujících (2)