Chomáček vaty
té cukrové cukrovější
na mých rtech
té růžové růžovější
jako dech
červánků půlnočních
a medu ve vlasech
dnů křehce svátečních
v nečasech.
A šatech nešatech.
Venku se blýská
a srdci v záplatě
k ránu se stýská.
Vlaštovko leť
ale neodleť daleko,
sklízíme teď
co dávno je zaseto.
A seli jsme krásu
a lásku a něhu.
Ty květy rostou
u našich břehů.
Zazpívej.
Zatanči.
Protože je krásně.