Anotace: Když už přeskočí jiskra a kdy zase moc ne... Možná je to naprosto zoufalý, posoudíte sami, ale prostě mě to napadlo :-D
JISKRA
Nemám jí pro tebe??
Nemáš svou pro mě?
To vítr jí zhasne,
to temnota pohltí,
nebo voda nakonec uhasí v slzy
a rozpustí víru.
Přeskočí pryč do neznáma přes tebe,
k někomu jinýmu,
když už trochu vzplane.
Nemám jiskru správnou,
nemáš ji ty,
či třeba žádnou?
Když už některá jiskra vzplane,
to vánek jí zhasne,
to déšt uhasí,
i mráz nedovolí.
Když už jiskra vzplane,
do srdce tvého
asi až moc pálí a nehřeje,
jen v očích tvých se odraz mé jiskry zaleskne,
v tom co vidíš,
a vím krásu mou ty neucítíš..
Když už jiskra vzplane,
i ta druhá,
srdeční duševní ohňostroj,
stává se,
stává se
a nedohoří,
štastným těm co jsou.
Těm co láska patří.