Poměrně porouchaná poesie
Anotace: "Kam nemůže zajít Ďábel, tam si ženskou dosadí. Ať jsi Kain a nebo Ábel, vyhýbej se podhradí."
Sbírka:
Stručné verše
Dívka obvykle je celá jako růže
Lahodí oku, však poraniti může
Než zadaří se
A utrhnut bude její květ
Jenž každý bude závidět
Dívka, to teď právě tobě pravím
Může ranit slovem
Jako mečem volskou krví zakaleným
S úsměvem na tváři
Zadusí tě polštáři
Dívka okouzlí sluhu i mocného cara
Když nahá lesem prochází se z jara
Zříš ji v tomto lehkém hávu
Oči od ní neodtrhneš
A přece my, muži, po nich tolik toužíme
Rádi bychom otrhali všechno kvítí světa
Přečteno 464x
Tipy 3
Poslední tipující: Oxík, lukassnajdr
Komentáře (0)