Motýl

Motýl

Anotace: O mém srdci a o válkách.

Mé srdce je rudý motýl,
já jsem klec, jež v letu brání.
Nevzlétnul, ač dost se zpotil.
Snad se vzdává, vyčerpaný
rudý motýl.

Chtěl by pláchnout v krásné květy,
sát z nich nektar provoněný.
Chtěl by, ale neuletí.
Skrz žeber mříž cesta není
v krásné květy.

Nejen srdce. Bytost každou
vězní ostudného cosi.
Beznaděj je sebevraždou!
Lásko, roztav mříž! Spas, prosím,
bytost každou.

Motýl marně ven se dere,
křídla krví orosená.
Největší jsou bitvy, které
dějí se v nás.
Autor china white, 10.02.2007
Přečteno 432x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Fakt pěkný..máš u mě za 100!

08.03.2007 22:04:00 | Dindane

Nemám co říct, uchvátilo mě to, skvělý.

10.02.2007 18:02:00 | Sokolička

pravda a moc hezky napsane. 100%

10.02.2007 16:44:00 | pigeon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí