Anotace: Postupně mě zabijí ta zvláštní slast, už tě v žilách mám, veď mě dál a odhal nocí jas, chci vnímat i trpět bez zábran.
Víš, já dlouho snil
A texty tónům písní psal
Zatímco svět za okny už dávno spal
A pak té noci já z hlubin duše své
skryté síly povolal
Oh, teď mě v hrsti máš
Bezvládný tu jsem
Stav kontrol ze mě vyprchal
Ty jsi můj
můj věčný sebeklam
Postupně mě zabijí ta zvláštní slast
Už tě v žilách mám
Vůně tvá zrychlí můj tep
V jehlách ticha slyším
tvůj hlas
Oh, teď mě v hrsti máš
Teď ti patří můj svět
Citů proud přetéká přes okraj
Ty jsi můj
můj věčný sebeklam
Postupně mě zabijí ta zvláštní slast
Už tě v žilách mám
Veď mě dál a odhal nocí jas
Chci vnímat i trpět bez zábran
(Hanuš Šparlinek, 21.6.2016)