Podoby lásky
Anotace: aj zrúda chce milovať ženu
Pomôž mi
stať sa
tvojim
povytrhávaj mi
nohy
zo zlej cesty
a zasvieť do krajiny
kde už nič nedokáže
rásť
ak nerátam činy
poskrúcané
ako paragraf
zasaď sa
do mojej schopnosti
starať sa o život
v maximálnom bezpečí
násilia
rozcvič mi
stokilové krídla
čo nie sú až tak
nemotorné
chyť do dlaní
vyplašenú neschopnosť
uvoľniť sa
na obraz schúleného
drobného
milého zvieratka
s rovnakým právom na život
ako namyslený drak
na rozzúrenom koni
presvedč ma
že znesiem pohladenie
ako zlaté vajce
zaručujúce blahobyt
a dostatok
ďalších pohladení
venuj mi pieseň
a moje uznanie
nikdy nezaspí
buď životodarným koktejlom
čo pravidelne kvapká
do žily
a ja budem stojan
na infúziu
pre obrovské telo nádeje
ak nebudeme vládať
spomínať
príď včas
a bránu nebude počuť
buchnúť o definitívnosť
príď
vyzleč sa z konvencií
a zlatého rámu
pre okolie
ktoré ťa chce
len podľa návodu
pre mňa si viac
ako mäso
aj keď nie som vegetarián
uvoľni myšlienky
napnuté ako tetiva
v časoch obkľúčenia
verejnej mienky
ja nie som kvízmajster
príď
a daj mi kvety
zo svojich letných šiat
a ja si tak rád vezmem život
bez teba
príď
a nechaj ma čakať
už len kým žmurknem
a na ten krátky okamih
ťa stratím
z dohľadu
príď
a sľubujem
že ťa neroztrhám
ako všetky ostatné
ktorým bola vagína
sveta so mnou
primalá
príď
a neuvidíš hroby
čo trávia ženské telá
ako kyselina peknú tvár
príď
a dokopané osoby
okolo mojich topánok
odhrniem z cesty
ako zablátený sneh
z chodníka pred domom
aktívneho vraha
čo zbiera série
vystrašených očí
príď
a zachráň
od mojej prítomnosti
všetky ostatné
čo sú horšie
ako ty
ktorým kosti preukazujú láskavosť
svojou pevnosťou
po potrestaní
žiarlivcom
príď
a neodídeš
po svojich
Přečteno 426x
Tipy 14
Poslední tipující: Philogyny1, Eleanor, hanele m., Kett, Frr, JSJ
Komentáře (5)
Komentujících (5)