Stromy stojí ve dvou řadách,
maj společnou cestu.
Z jedné strany pro ženicha,
z druhé pro nevěstu.
Všechny ty magické chvíle,
pak první políbení.
Stromy mlčí roztomile
a ani list na nich není.
Ruku v ruce domů jdeme,
srdce bije, v hlavě hučí.
A ani si nevšimneme,
že náhle všechny stromy pučí.
Co jsi měla, to jsem hledal
celý život neúspěšně.
Řeklas: Koukej, všechny kvetou,
zase budou třešně!
Šeptla jsi v noci do ticha
Naši už spí, tak neotálej.
Jako má tvář zčervenala
ta třešňová álej.
Co se potom dělo dál,
to se přece nikdo nedoví.
Dozrávají plody nám
v tý áleji třešňový!
Půl království za tvůj smích,
když se věci kalej.
I v těch časech nejhorších
rostla nám ta álej.
Jeden na druhého kříčí
No tak ty stromy zalej!
Tohle sucho může zničit
tu naši krásnou álej!
Pak jsi řekla: S tebou strádám,
jsi asi ještě mladej.
Uvadá a prosychá nám
ta třešňová álej.
A když potom odešla jsi,
co slz steklo z brady.
Okamžitě poznala jsi
jiných stromů řady!
Měl jsem chutě zavěsit si
lano na trám střešní.
Kácí se a vyvrací
ta naše álej z třešní.
Zbyly mi z ní v srdci třísky
a po pařezech díry.
To co bylo kdysi blízký,
je kdesi za vesmíry!
Všechny díry zahrabal jsem,
třísky ještě bolí.
Cestu zarůst nenechal jsem,
občas po ní chodím.
Chodím po ní z nostalgie
pro zbývající vhledy.
Už však ale bez magie,
brzo půjdu naposledy.
Dneska se mi nechce domů,
tak mi ještě nalej!
Vzpomínám na řady stromů,
na třešňovou álej.
(https://www.youtube.com/watch?v=kX1SGXHW0Dg)