Co je vlastně láska?
Slovo, pár písmen, krátké a dlouhá hláska.
Nemoc srdečního svalu
bolest, která laská, hladí, pálí, buší a praská.
Noc nebo den, černá a bílá
štěstí, narazíš–li na anděla.
Smůla s ďáblem tančíc sambu
lepší je milovat, než líbat černou mambu.
Miska mléka ve slunečním žáru
vychlazená vzdechy noční touhy
zkyslá, ležíce odložená.
Strach z odmítnutí?
Odpovědnost?
Úzkost z procitnutí?
Je to pírko přinesené větrem
něžně ukryté do dlaně.
Blesk a hrom bořící hráze
vazeb zašlých časů.
Láska je květem krásy okamžiku
hýčkaná voní jarní loukou.
Stává se však skořepinou pouhou
tonoucí v moři nezájmu.
Láska je dar toho na nebesích
co otevírá oči.
Nudná cesta, která končí.
Láska je …………láska