Láska tenká jako led, co se lehce proboří
Láska tvrdá jako kámen, co se těžce rozbíjí
Láska hřejivá jako slunce, co naše těla rozpálí
Láska čistá jako sníh, co naše srdce zasněží
Láska hluboká jako tůň, na jejíž dno se dohlédne jen stěží
Láska přelétavá jako pták, co snadno uletí a vrátit se nemusí
Láska třpytivá jako zlato, co se v našich srdcích krásně třpytí
Láska ostrá jako břitva, co každé srdce zraní
Láska slepá jako slepec, co se přes růžové brýle dívá a pravou tvář nevidí
Láska lapená jako pavouk, co svou sítí každé srdce chytí a nikdy už nepustí
Láska lehká jako pírko, co ho vítr svěží snadno vznáší
Láska sladká jako pokušení, kterému každý z nás neodolá
Láska vzácná jako poklad, co se snadno ztrácí a pak se těžko nalézá
Láska vynalézavá jako vynálezce, co spoustu dobrých nápadů mývá
Láska výbušná jako bomba, co každém z nás snadno vybouchne
Láska tajemná jako hádanka, co se jen tak neuhádne
Láska chutná jako jídlo, co každým žaludkem prochází
Láska ničivá jako bouře, co v jediném okamžiku všechno zničí
Láska jednou každého z nás polapí a už nepustí
Tolik lásky pohromadě, do takového díla se snadno zamiluje :-)
03.09.2016 22:39:33 | klaun