Anotace: jedna z mých prvních básní, čekání na návrat milého
Sbírka: Ani jeden z nás
Neznám tvou tvář,
vypadáš jako lhář.
Víš, co já nevím,
v tobě se těžko vyznávám.
Přede mnou nic neskrývej,
s mými city si nezahrávej.
Nevíš, co já vím,
v mých očích už číst neumíš.
Marně čekám, kdy se objevíš,
u mých dveřích zazvoníš.
Ty se nevracíš, marně doufám,
že se jednou vrátíš.
Pohledem mě svlékáš,
mým pohledům s očí do očí se vyhýbáš.
Marně čekám, kdy se objevíš,
ty stále nepřicházíš.
Marně doufám,
že se jednou vrátíš.
Marné je mé volání