SLUNCE POHLTILA TMA,
MĚSÍC OVLÁDL OBLOHU.
S NÍM JEN JEDNA HVĚZDA SAMA,
TVOŘÍ VEČERNÍ POHODU.
OBA VZNÁŠÍ SE V MRACÍCH NAD NAŠÍM MĚSTEM,
JAK DVA MILENCI LEŽÍCÍ V PEŘINĚ.
JÁ HLEDÍM NA NĚ S TÍŽIVÝM STESKEM
A PŘEMÍTÁM O TOBĚ V KAŽDÉ VTEŘINĚ.
JAK RÁD BYCH TĚ ZA RUKU CHYTIL
A TISKL JI K SRDCI SVÉMU.
VE TVÝCH OČÍCH BY SE MĚSÍC TŘPYTIL,
CÍTIL BYCH JAK PODLÉHÁM KOUZLU TVÉMU.
ALE JÁ TĚ TU U SEBE NEMÁM,
ABYS NAPLNILA LÁSKY ÚLOHU.
PROTO SMUTNĚ Z OKNA KOUKÁM
NA ZAMILOVANOU OBLOHU.