Jsi krátká, jsi odvěká,
jsi radost i bolest,
nepostradatelná součást života,
každého člověka.
Jednou jsi medová,
jednou chuť máš po bodláku.
Jsi vinna nocí probdělou,
jindy jen díky tobě usnu,
jak po odvaru z máku.
Dáváš mi sílu,
tak rychle,
jak podlamuješ v kolenou…
Slepce si ze mě uděláš,
i schopná provést jsi mě,
tou nejčernější tmou.
Ohledy nebereš,
když chuďas nebo král,
před tebou stojí.
Když čistá jsi,
poutem je,
co ty dva spojí.
Zasáhneš s přehledem
i nejvzdálenější cíl…
Někomu novotou rány zacelíš,
někomu stejné dveře otvíráš,
do proplakaných chvil.
Stejně, jak zbytečné,
je tobě klást otázky,
tak ztracen v marnosti zůstane,
kdo tvrdil by mi,
že bez tebe vydržím,
že dokážu žít ….bez lásky.
Jak dalece jsou od sebe láska a oblouznění a mnozí co plují po řece v přístavu zakotví a jakože ví..
20.04.2019 02:00:28 | Now
tady bych měl výtku! máš dvě básně stejného titulu, obě krásné, tudíž by si zasloužily odlišení! já se za ně přimlouvám.
12.11.2016 13:41:16 | J.F.Julián
Jen nech na hlavě, ať se mi za ní nechichotáš, hiih....-) Láska skloňovaná v jakémkoliv pádě je krásná...:-)
Díky.
08.09.2016 21:38:11 | Dreamy
smekám svojí buřinku, je to krásné.
08.09.2016 17:32:49 | klaun