Anotace: Obrazy morálky zkažený, já nechci dveře zavřený mít, Zkouším cigára, pití, extáze, nenacházím klid, na terapiích si musím lhát,lhát, že rád se mám, klidně si mě vymaž, konvenční lásku nehledám..
Obrazy morálky zkažený já nechci dveře zavřený mít
Zkouším cigára, pití, extáze, nenacházím klid
Na terapiích musím lhát, lhát že rád se mám
Klidně si mě vymaž, konvenční lásku nehledám
Přemýšlím nad osudem, hraju si se smrtí
Jsme jen malé světlo,co tmou proletí?
Proletí, zasvítí a zhasne zas
Kolem nás někdo rozlévá ten chladný jas
Ona v sobě má tu moc
Spřízněná duše, co přišla mi na pomoc
Prý ze stejných hvězd
Na zem jsme spadly
Ona sejme všechnu moji rez, prý už navždy
Ona je má vzácná krevní skupina
Melancholik, co při líbání
rty na cár roztrhá
Ona mrazivou hloubku v sobě má
Vlny se lámou o skály, v úžasu nedýcháš
Ona je má zvláštní chemie
chemie v touhách krystalické patologie
Svůj monogram pod kůži ti vdechne
Tak snadno, v úžasu nedýcháš
A když celý svět za okny usíná
Její okna svítí, její krev v tepnách mi vířit začíná
Ona do spánku šeptá slova o věčném souznění
Ona je královnou nespoutaných živlů a to nic nezmění
(Hanuš Šparlinek, 21.9.2016)