Anotace: Já nejsem tovární stroj, já potřebuju svůj zdroj, tvá malá bílá ňadra a klín, jsou ten spouštěč a větrný mlýn a Já padám, padám do víru tvých vůni a slzu někdy roním, když tě nemám, to zatínám pěst a spouštím středně velký děs kolem, dokud prsty nenajdu..
Jako lehký vánek, co s listím si hrál
Byl jsem nedočtený příběh, ve kterém žil jeden král
Říkáš, že je to zvláštní představa
To se často nestává, ale já sním rád
Nejsem tovární stroj, Já potřebuju svůj zdroj
Tvá malá bílá ňadra a klín
Jsou můj spouštěč a větrný mlýn
A Já padám, padám do víru tvých vůni
A slzu někdy roním, když tě nemám
To zatínám pěst a spouštím středně velký děs, kolem
Dokud prsty nenajdu tvé sukně lem
A dolů krátce trhnu jen
Trochu drsný slova a pohled někdy mám
já, já si tě jemnou silou připoutám
A namotám do siločar větrných mlýnů
To tvá bílá ňadra mění vánek na uragán
Trans, tu smršť a ledový sníh, nevnímám
Možná další šrám ve tváři už mám
Stojím tu dál, jako sněhový král
po kapkách roztávám
v úžlabině tvých boků
Ztrácím svůj tvar, ty jsi má zkáza, zkáza krásou neznámou
Ty jsi můj opiát, tebou opíjím se rád, po rudou oblohou
vlčích máků, když letní bouře na dohled jsou
A hlasy mluví známou řeči, zevnitř i zvenčí
Že jsi jenom má, má je tou ozvěnou, jedinou
Na dalších 100 světelných roků
(Hanuš Šparlinek, 26.9.2016)