Anotace: Svět je iluze a malý klam, pár hříchů a stojíme zas u jeho bran, já se vrátím třeba tisíckrát,s horečkou chci se kvůli tobě rvát
Nikdo a nic tu není
Ani Ty to má milá nezměníš
Jen tvůj řeky proud se do mého vlévá
A ze šatů nás oba svléká
Nikdo a nic tu není
A těžko se to změní
Život je rozvodněná řeka
Co do chladného moře stéká
Tak to tedy vnímám
S ničím zvláštním tu nepočítám
Nech mě plynout dál
S lehkostí, které jiný by se bál
Když máš pocit, že těžce se ti dýchá
Nic to není, to v řece svítí oči krokodýla
Pár vteřin, zlý blud máš za sebou
Svět je iluze a malý klam
V prachu sedáme do jeho bran
Nevím proč a kolikrát
s tebou, nemusím se hloupě ptát
Svět je iluze a malý klam
Pár hříchu a stojíme zas u jeho bran
Já se vrátím třeba tisíckrát
s horečkou chci se kvůli tobě rvát
Držím se proudu, on zná směr
Pravdu máš, že někdy dravý bývá jen
Víš, hledám tvůj čistý pramen
kde kal mě dál nevtáhne
do nehybných, slepých ramen
Všemi směry chci se s tebou hýbat
Tady a tam zas tě znovu líbat
Něco jsi ve mě otevřela
To, co jiná neuměla
Tak buď tu se mnou dál
S lehkostí, které jiný by se bál
(Hanuš Šparlinek, 9.10.2016)