Anotace: Hladíš moji dlaň s klidem dál, ležíme nazí a stoupáme bůhví kam, jako z ohně táhlý šedý dým, který já na sněhu zapálil a nikdo neví, co s tím, Já, já jsem bez zábran
Hladíš moji dlaň s klidem dál
Ležíme tu nazí a stoupáme bůhví kam
Jako z ohně táhlý šedý dým
Který já na sněhu zapálil
A nikdo neví, neví co s tím
Já, já jsem bez zábran
Ale tebe rád, rád vážně mám
Když nová úzkost
se do mého světa vlévá
vím jak to zastavím
Zběsilá jízda je můj noční klid
To když ještě černý brejle proti slunci mám
s lehkostí všechny chmůry překonám
Já nemám vlastní pevné Já
Stékám tu ve žlutých stuhách deště
Co na podzim v řekách najdou klid
Vím, že pod kabát se vratí jednou ještě
Já beru všechno nebo nic
Tak nezkoušej mě zastavit
Nudná, to vážně nejsi
A už vůbec nejsi černo-bílá
Ty jsi jako já
vzácná mnohočetná
další hranicí jako laň
tak ladným skokem se mnou přeskočíš
Slyším tvé kroky
Pod kůží mi procházíš
A prameny živé vody
pro nás v hlubinách nacházíš
Já, já jsem bez zábran
Ale tebe rád, rád vážně mám
I když nová úzkost
se do mého světa vlévá
vím jak to zastavím
V ostrých zatáčkách láhev vodky
na ex budu pít a vysmívat se ruským ruletám
když tvý sojčí pírko z černého lesa
v dlani svý pod volantem tak horké mám
Já, já jsem bez zábran
Ale tebe rád, rád vážně mám
A Ty, Ty jsi jako já
má vzácná mnohočetná
(Hanuš Šparlinek, 4.11.2016)