Znáš ten pocit,
kdy zavoní Ti okamžik
a vůně celá Tě oblékne
Nelekne
se jiných,
drahých, módních, silných
Nad ni není
Vpletená do vlasů,
do polštáře,
od večera po svítání
od léta až po ranní mráz
voní
ona, v čas, který ukládá se v nás
Je jiná
a přece tolik známá,
jediná a sama
v celém světě vůní
Umí
kouzlit v hrozbách zapomnění
a přivolat, co chybí, není …
Ve jménu té vůně
skrývám slzy do mých řas
a můj hlas
tiše zpívá do dlaní
Lásko, vrať se mi …