O šeřík zavadila´s
v temné noci.
Tím zmizela černá a bílá,
když tiše ses zasnoubila s
podivnou mocí.
A šeřík vůkol růžově voněl.
O růži ses popíchala
když s moudrým jitrem
do nového dne jsi vstala.
Bílou růži s černým trnem
do růžového keře jsi zahodila.
Ale šeřík vůkol stále růžově voněl.