Anotace: zjevný blázen ve mě, se víc nebrání, jako věčný dítě chytá sněhové vločky do dlaní, Ty krásný chvíle, spolu ještě chytnem, zas naproti mi běžíš s tím plavým afgánským chrtem a k ránu voláš...
Jako neviditelný rogalo
dolů sklouzává
ta krásná chvíle
Rozechvělý vzduch
drobný jiskry v sobě má
a všechno nabírá na síle
Prochází tělem mým
já tomu uvěřím
jen má postel
je z půli prázdná
Tak si pouštím film
ten děj dávno znáš
hraj tu všechno dál
znova se mnou
Láska jako z pláten kin
ten příběh je náš
tu zápletku nesmetou
žádnou větou
Noc do tváře se ránu dívá
Možná i tobě se tak stýská
jak procházíme Václavák
a trdelník s čokoládou k obědu si dáme
Zastavím proud lidí neznámých
A řeknu jim co my dva spolu
v tom nevědomí máme
Můžou se mi klidně smát
Řeknou, že na piáno mám
ti svoje básně hrát
ale v nás se tak hrozně spletou
Zjevný blázen ve mně
se víc nebrání
jako věčný dítě chytá
sněhové vločky do dlaní
Ty krásný chvíle
spolu ještě chytnem
zas naproti mi běžíš
S tím plavým afgánským chrtem
a k ránu voláš, že vločky trochu zebou
jsem tu zpátky
jsme tu s tebou
(Hanuš Šparlinek, 11.11.2016)