Anotace: májový den soumrak v parku vítá, to když kámen na rtech soch sní, že láskou ožívá....
Jako voda
které se nic neprotiví
s jistotou překonám všechno
co mě dlouho tíží
Skrze tvé prsty
vláha deště
z kmenů stéká
a své jméno znám
jsem rozvodněná řeka
Jako táhlý roj
včel za královnou
linu se dál
tou éterickou stopou
a vnímám změti různých hlasů
než splynu s chmýřím květů
co padá do tvých hnědých vlasů
Tím vším
Já budu rád
S tím vším
objevím skrytý řád
že láska
slabý puls
někdy ráda mívá
to když v puklinách žul
spí a tuhou zimu přežívá
Tím vším
Já budu rád
S tím vším
objevím skrytý řád
že májový den
soumrak v parku vítá
to když kámen na rtech
soch sní, že láskou ožívá
(Hanuš Šparlinek, 22.11.2016)